Op zoek naar……. De vlindertuin??? - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Dieuwke Piso - WaarBenJij.nu Op zoek naar……. De vlindertuin??? - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Dieuwke Piso - WaarBenJij.nu

Op zoek naar……. De vlindertuin???

Blijf op de hoogte en volg Dieuwke

03 November 2013 | Curaçao, Willemstad

31 Oktober,

Bon Tardi! (goedenmiddag),

Toen we plaatsgenomen hadden in onze crossmoter, gingen we toch maar snel op verkenning uit!
Op naar Punta! Dat ligt niet zo ver weg en we moesten nog een paar dingetjes halen, zoals een prepaidkaart.
Daar gelukkig aangekomen, want de reis er naartoe was opzich ook een hele spannende beleving, hebben we de auto geparkeerd op de Ruyterkade. We zijn langs het water gelopen richting de Julianabrug. Poeh.. die is hoog, doe daar maar eens een hellingproef op! Onderweg kwamen we ‘de drijvende markt’ tegen, konden we gelijk even onze gezonde boodschapjes halen! En man, wat hebben ze hier leuke winkeltjes, gelijk een nieuw jurkje erbij!
Oké, op de weg terug naar ons appartement kregen we het wel even heel warm! De weg leek naar onze hoge Julianabrug te gaan… maar dat stond niet echt op de planning. Gelukkig week de weg op het allerlaatste moment nog af.
’s Avonds heerlijk gegeten. En morgen is het dan zover! Wij gaan beginnen aan onze PADI-open water brevet. Daar hebben echt zin in! Benieuwd wat de bioloogjes allemaal onder water zien!
Het is inmiddels alweer pikkedonker (19:00).. Nog eventjes lekker buiten zitten en dan het bedje opzoeken.
Drumi dushi en Te mañan of te wel voor onze Nederlandse vrienden: Slaap lekker en tot morgen!

1 November,

Dit was voor mij wat een teleurstellend dagje.. …
’s Ochtends werden we opgehaald voor onze cursus: PADI openwater brevet. Ik vond het gelijk al allemaal erg spannend: pakkie aan, fles op de rug en als een nijlpaard het water in lopen. Het is even wennen om voor het eerst ‘te ademen’ onderwater. Het moet langzaam en beheerst. Naar een paar keer oefenen ging het al beter. Helaas werd de druk op mijn oren te veel. Het klaren wou wel, maar de pijn bleef. Vroeger heb ik ook veel last gehad van mijn oren. Ik mocht niet verder en moest middags eerst langs de huisarts. Ach ja, maakt je dat hier ook even mee toch? Een dokter op Curacao bezoeken.. Deze dokter constateerde dat ik niet verder kon duiken. Mijn oren kunnen het niet aan. HEEL ERG JAMMER!! Ik had er zo enorm veel naar uit gekeken… Dat liet wel even een klein traantje hoor…

Maar, snel vergeten en verder gaan! Er zijn nog zoveel leuke dingen te doen hier!

’s Avonds hadden we afgesproken met een vriend van Mariette (Aram). Hij woont nu een jaar op Curacao. We hebben gelijk een kleine kroegentocht gedaan. Het begon in het prachtige ‘Sant Tropez’, waar we met de taxi zijn gekomen, omdat we het niet konden vinden. Daarna zijn we in een studentenkroeg geweest. Erg gezellig met mooie live muziek. De reis ging door naar de kroeg ‘De tijd’. Hier hebben we de avond uitgezeten tot half 4.
Uiteraard heerlijk in slaap gevallen.

2 November,

Wauw!! Wat een dag. Je zal wel denken, waar slaat de titel nou op? Dat wordt vandaag uitgelegd.
’s Ochtends hebben we eerst na de stapavond heerlijk uitgeslapen! We wouden nog wel van de dag genieten, dus bedachten we om naar de ‘vlindertuin’ te gaan.

Leuk! Mooi! Camera mee! En plankgas!

Stap 1: Jammer de bammer: eerste afslag verkeerd gereden: .. Oeps, waar gaan we naar toe? De eerste 2 uren hebben we afgereisd in het Zuidoosten van Curacao, maar vlindertuin ligt in het westen. We komen gelukkig uiteindelijk weer op de ring van Willemstad.
Stap 2: De Julianabrug over! Jemig, die is hoog! Maar het is ons gelukt! Mariette heenweg en ik terugweg. Stapje in de goede richting en veel zweten!
Stap 3: Op de lange weg richting ‘Westpunt’. En toen hebben we heel veel gezien! Ramen naar beneden en radio hard! We kamen langs prachtige baaien, zie foto’s! En hebben op een prachtig plekje aan het water in ‘Westpunt’ een hapje gegeten. We hebben ook flamingo’s gezien en verschillende mooie vogels, zee/schelpdieren, schildpadden, leguanen en een rara vogel? Tja, dat laatste.. er liep gewoon een rare vogel voorbij.
En weer verder rijden. De afslag naar de vlindertuin nog steeds niet gevonden. Die waren we dus inmiddels al lang voorbij. Het was nu ook al donker. We moesten maar eens richting ons appartementje, we waren ook al 7 uren onderweg. Nog even langs de mac, hebben we die ook gehad.

Ik ben nu wel aan het einde gekomen van dit blog. Ik ga zo lekker slapen.
Bon Nochi!

Groetjes Dieuwke

• 06 November 2013 - 16:25

Karen:

super om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Geniet ervan!