JAAA I'm alive!
Blijf op de hoogte en volg Dieuwke
02 December 2013 | Curaçao, Willemstad
EN WOW! We zitten hier al weer een maand!!
Wat gaat de tijd snel. Nou ik kan er wel aan wennen hoor, rondtouren en genieten van het eiland. We gaan even paar daagjes terug om te zien wat ik allemaal gedaan en beleefd heb!! Want ik heb een tijdje niks laten horen, WOEPS! ( Ik denk te druk bezig met genieten en andere dingen doen haha)
Zondag 3 November,
Ik heb vandaag voor het eerst gesnorkeld. We zijn met de snelle boot van Pim en Brigiet (vrienden van Dirk en Linda) het spaanse water op geweest. Heerlijk genoten van het zonnetje op de boot. Daarna even lekker afgekoeld in de zee. Niet gedacht dat je zo veel met snorkelen kon zien! In het verslag van 4 November vertel ik meer over alle vissen die ik heb kunnen bewonderen.
Maandag 4 November,
Ondanks dat ik niet kon duiken, wat heel jammer was, maakt het snorkelen alles weer goed! Wauw wat zie je hier mooie vissen! Ik heb mijn eigen snorkelzetje gekocht met flippers. Dirk en Linda namen me gelijk mee naar een mooi plekje om te snorkelen. Ik heb ook een lionfish gezien! Deze vis komt hier oorspronkelijk niet voor, maar is hier door de orkaan Catrina uit een aquarium in 2005 terecht gekomen. Ze zijn hier niet echt blij met de vis. Hij kan namelijk eten wat hij wil, maar heeft geen vijand hier! Het gevaarlijke aan de vis zijn z’n indrukwekkende vinnen. Deze moet je niet aanraken, het is giftig en kan zelfs de dood als gevolg hebben. Doordat deze vis geen vijanden heeft en meer dan 2000 eitjes in twee weken legt, hebben ze besloten om er op te gaan schieten.
Maar dat is niet het enige wat ik hier onderwater tegen kom, ook heb het volgende al gezien: Banded / spotfin butterflyfish, French Angelfish Juvenile, Bar Jack, Houndfish, Great Barracuda, Porkfish, Bicolor Damselfish, Cocoa Damselfish Juvenile, Yellowtail Damselfish Intermediate/Juvenile, Fairy Basslet, Stoplight Parrotfish Initial Phase, Bluehead, Peacock Flounder, Trumpetfish, Smooth Trunkfish…..
Maar ook een zeepaardje, pijlinktvis, kogelvis en een inktvis!! Echt gaaf! Ik heb zelfs tussen een grote school van de soort Damselfish gezwommen van een stuk of 2 à 3 honderd donkerblauwe vissen!! Zo mooi! Ik geniet echt volop van het snorkelen.
Ik heb een snorkel boekje gehaald waar de vissen in staan die je hier kunt tegen komen. Zo kan ik elke keer weer afvinken welke ik heb gezien.
Zaterdag 10 November,
Gezellige dag gehad! Vandaag eerst even lekker gevolleybald bij Jan Thiel. ’s Avonds zijn we onze stapavond begonnen bij de Sanzibar! Gezellig met die salsa muziek, maar na een paar uur wouden we weer verder! We zijn ook nog bij Bermuda geweest! Leuke discotheek in een straatje tussen de huizen. Uiteindelijke lagen we pas 4 uur weer in ons bedje!
10 November – 28 November,
In deze achttien dagen hebben we :
- Op het strand gelegen,
- Bruin geworden
- Leuke feestjes gehad!
- Veel gefeest en gerelaxt bij Zanzibar!
- Veel van het eiland gezien
- En al veel stage dagen gelopen wat trouwens super goed gaat, kom ik straks nog even op terug.
En nog veel meer. Stiekem voelt het wel alsof we hier een beetje wonen. We kennen al veel wegen uit ons hoofd, weten waar we het beste en goedkoopste spullen en eten kunnen halen en weten welke dag er waar happy hour is! HAHA!
Donderdag 28 November,
Haha even wat daagjes over geslagen. Ik dacht als ik elke dacht wat post, weet ik niet of jullie het wel leuk vinden! ;)
Ik zit nu op mijn stage school dit blog verder af te typen.
Voor de zoveelste keer, wat vliegt de tijd voorbij! Vrijdag vieren Mariette en ik dat we hier alweer een maand zitten. We gaan uiteten bij Sanzibar, maar hebben ons wel voorgenomen dit weekend even rustig aan te doen. We moeten een beetje om het geld denken stiekem, ‘lets see’ of we ons er ook aan gaan houden!
We zitten inmiddels alweer in onze derde stageweek. Ik heb echt een hele mooie school. Het is niet eens erg om naar stage te gaan. Alles ziet er hier even anders uit. In alle muren zitten gaten, omdat het zo warm zit. Er is geen ‘ afgesloten’ gang, alles is buiten. En op de binnenplaatsen en tussenplekjes staan allemaal bomen. Net of je in een park bent eigenlijk. Heerlijk zo buiten zitten in de pauze, want ook de docenten kamer heeft mooi uitzicht en is lekker ruim. Wel overdekt (voor de regen) maar toch ook heel open. Alle collega’s zijn aardig en ik mag veel lessen geven van mijn stagecoach. Oké , oké,… wat luisteren de leerlingen hier goed!!! Erg lief en behulpzaam zijn ze. Ze hebben veel discipline! Ergens begrijp ik het ook weer wel. Er zijn hier meer redenen dan in Nederland om niet te blijven zitten.
Een paar dagen terug was erg grappig. We waren de was aan het doen en ik zal eerst even vertellen hoe dat hier gaat. Je vult een schone vuilniszak met water, doet de kleren en het wasmiddel erin en zit het in de zon. Warm water hebben we immers niet en water op koken duurt lang! Nou zeker weten, het water in die vuilniszak wordt gloeiend heet. Daarna doen we het nog even in een emmer om de vlekker er nog wat uit te poetsen. Ik moet zeggen, het ruikt fris, maar echt schoon is anders. Je hangt de kleren op en binnen een dag is het hier schoon.
Oke, we waren bij onderdeel, vlekken uit de kleren halen. Dus zaten laag bij de grond toen er plotseling iets voorbij kwam rennen. Wij gillen!! Toen het dier even stil zat konden we zien dat het een grote leguaan was. Ik dacht gelijk: Hebbe Hebbe! Dus Mariette en ik zetten een achtervolging in. Ze kunnen best snel. Toen hij aan de weg onder een ander hek door wou zat ie klem. We hebben hem er weer onder weten te jagen en ik ben toen een handdoek gaan halen. Ik wou en zou hem gaan pakken, voor de foto natuurlijk. Een halfuur later… Dus ik heb de handdoek erover gegooid en hem opgepakt. Volgens mij was hij moe, want hij was best rustig. Wauw, wat mooi om zo’n beest van dichtbij te zien. Hij was nog niet zo heel oud, want hij had zijn mooie groene kleur nog. Na een flinke fotoshoot hebben we hem verderop weer vrij gelaten.
Verder geniet ik persoonlijk optimaal hier. Zo’n kans om weg te gaan voor een tijdje uit Nederland geeft mij ruimte om ook met mezelf bezig te gaan. Ik leer mezelf goed kennen hier en dat was ook een belangrijk doel! Ik leer zelfstandig zijn en keuzes te maken. Wat wil ik wel en wat wil ik niet. Ik kan beter voor mezelf beslissen wat goed voor me is en durf nee te zeggen. Daar ben ik erg blij mee. Daarnaast leer ik omgaan met andere situaties, zoals teleurstellingen. Ik had erg veel stress in Nederland, soms om de kleinste dingen. Stres is erg ongezond voor je lichaam en geest. Ik wil hier mee om kunnen gaan en mezelf gecontroleerd rustig kunnen maken. Nu ik zo ver weg zit van iedereen en van de situatie in Nederland, moet ik wel.
Ik had mij hier ook opgegeven voor Yoga, maar helaas ging deze cursus niet door. Ik ga hier in Nederland nog wel even naar kijken!
Nog drie weken en het is kerstvakantie en weet je wat dan gepland staat: Met dolfijnen zwemmen! Hier kijk ik natuurlijk erg naar uit.
Verder is erop mijn verjaardag 11 Januari een festival waar we ook kaarten voor gaan regelen. En ik ben aangenomen bij Baoase, dit is een luxery resort waar ik twee daagjes in de week ga werken. Zo kan ik iets bij verdienen voor wat extra leuke dingen om te doen.
Morgen nog een dagje lesgeven en dan is het heerlijk weekend. Eerst bij zanzi bar eten en dan zaterdag naar Port Marie. Een gezellig strand waar ik naar toe ga met collega’s van school! ’s Avonds ga ik uiteten met hun bij Ford Nassau en daarna nog even naar cafe ‘Bijna thuis’! en zondag is een heerlijk rust dagje… denken we… Je weet ’t nooit hier!
Ik hoop jullie weer een beetje informatie te hebben gegeven over mijn leven hier! En ik beloof iets eerder dan na een maand weer te bloggen!
Alvast een fijne week weer: Bon siman!
Ayooo!
Liefs Dieuwke
02 December 2013 - 08:40
Elise Verhaar - Mak:
HoiHoi...
Jullie hebben veel gedaan in een maand als je terug kijkt.
Wat zo leuk is in curacao ze hebben geen haast en kennen nauwelijks stress dat is zo heerlijk.
Als het nu niet gebeurd komt het morgen wel.
Terwijl Nederlanders gelijk stressen.
Dieuwke je vindt je rust dat geloof ik graag.
1 ding met dolfijnen zwemmen is geweldig..:)
veel plezier samen en met je collega's daar.
Geniet er van in nederland is brrrrr koud..
Liefs Elise -
02 December 2013 - 08:48
Arnoud :
Even een berichtje van mij
Fijn om te lezen dat je geniet en het erg maar je zin hebt
Wat een mooie ervaring
Nog veel plezier daar !!!!
Groeten
Arnoud -
02 December 2013 - 08:50
Karen:
Go for it girl!
leuk met jullie geskyped te hebben! Stiekem (heel) jaloers.... -
02 December 2013 - 11:02
Paula Verbeem:
Heerlijk snorkelen, wat is dat mooi hè! De Lionfish heb ik in de Rode zee gezien denk ik, indrukwekkend dier.
Geniet ervan en veel plezier met stage en het lekkere weer. Groetjes, Paula -
03 December 2013 - 16:34
Rosa:
Lieve Dieuwke,
wat leuk om te horen dat het zo goed met je gaat! Ik vind het echt leuk om je verslag te lezen en je doet echt superleuke dingen! Het zorgt ervoor dat ik zelf ook op reis wil gaan ;) Ik vind het ook superleuk om te horen dat je tot rust en meer tot jezelf komt, het leven lijkt me daar heel anders en in een andere situatie leer je jezelf inderdaad heel goed kennen, denk ik. Je bent uit je sleur en daardoor kun je beter zien wat jij en wat je omgeving nu precies voor je beslist.
Hier in Nederland mis je helemaal niets, het is vandaag 5 graden met sluierbewolking in Leiden. Het leven gaat lekker door en iedereen maakt zich klaar voor Sinterklaas. Het is druk in de winkels!
Maar geniet jij vooralsnog eerst maar eens van die mooie blauwe zee (echt!), van het mooie weer en van alle geweldige dingen die je daar kunt doen! Je komen nog genoeg winters die je in Nederland kunt doorbrengen ;)
Liefs, -
08 December 2013 - 16:54
Carmen Buursma:
Hey Dieuwke,
Wat een verhalen zeg! Leuk om te lezen allemaal!
Ook al zijn jullie er nog "maar" kort: een hele ervaring rijker!
Ga ervoor!!! Die reflectie zit wel goed ;-)
Geniet er van en veel succes gewenst de komende tijd.
Tot de volgende update!
Liefs,